Baking Good & Baking Bad

Chocolate Chip Cookies

Gisteravond hadden we een team meeting op de zaak. De helft van de meiden is zoals gewoonlijk weer aan het dieeten en leven op worteltjes en komkommer. Dus een leuke uitdaging om wat lekkers te maken wat zowel gezond kan als de heerlijk geniet versie. Of te wel Chocolate Chip Cookies Baking Good en Baking Bad!!!

Baking Bad:

Goed voor ongeveer 20 koekjes

Ingrediënten:

  • 275 gr Bloem
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 90 gr kristalsuiker
  • 90 gr donkere basterdsuiker
  • 175 gr pure chocolade
  • 1 ei
  • 125 gr roomboter (op kamer temperatuur)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190C
  • Hak de chocolade in kleine stukjes
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom
  • Doe de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en het vanille extract in een kom en mix tot deze romig is.
  • Voeg daarna het ei doe en meg het goed door
  • Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe
  • Voeg als laatste de chocolade stukjes toe
  • Vorm met 2 lepels platte koekjes op bakpapier. Laat wel ruimte over, want de koekjes lopen nog een beetje uit
  • Bak ze in 8-10 min in een oven op 190C
  • Als ze klaar zijn voelen ze nog heel zacht, eenmaal als ze afgekoeld zijn worden ze harder!

Eet smakelijk!!

Baking Good:

Goed voor ongeveer 20 koekjes

Ingrediënten:

  • 200 gr Amandelmeel
  • 1 banaan (gepureerd)
  • 1/2 reep lindt 85% chocolade
  • een eetlepel bakpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190C
  • Hak de chocolade in kleine stukjes
  • Roer alle ingredienten dooe erlkaar tot een stevige spijsachtige bal
  • Vorm met 2 lepels koekjes op bakpapier.
  • Bak ze in 25-30 min in een oven op 190C
  • ze zijn klaar als ze goudpruin zijn, check tussendoor!

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *