Culiknoeien

Culiknoeien

Iedereen kent het eigenlijk wel: de standaard BBQ. Hamburger, worstje, sateetje, maar vooral veel stokbrood en sat├ęsaus. Heb je hier geen zin in; dan kun je altijd gaan Culiknoeien. Dit woord zou ook in de Van Dale moeten komen te staan!

Culinair BBQ-en! Vooral de kip op bier is een zeer gewenst item bij veel van mijn vrienden en familie, vooral als deze een dag lang gemarineerd is in mijn speciale kruiden mengsel. Daarnaast had ik laatst heerlijke zalm met mosterdkorst op de bbq. Wat ook een aanrader is om coquilles te omwikkelen met parmaham en dit vastzetten met een takje rozemarijn, de geur alleen al op de BBQ…….. Een nieuw gerechtje was deze keer de gevulde gehakt bakje. Gehakt omwikkeld met spek, gevuld met heerlijk kort geroerbakte groente en afgemaakt met een beetje kaas.

Geen sat├ęsaus en stokbrood meer nodig….

One Comment on “Culiknoeien

  1. idee: winter culi knoei?
    geweldige vervanger voor het saaie ouderwetse kerst diner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *